Orientation day #1

 2011.03.15. 02:32

Ma megvolt az első napom a Broadmoorban, 'the first orientation day'.

Jó hosszú nap volt, mit ne mondjak:D Reggel 6:10kor kelés, hogy még véletlenül se késsünk el, aztán 7:30ra ki a shuttle-höz, ami innen ment a Wildridgeből. Megszületett az első csoportkép a buszra várva, bár fogalmam sincs, hogy azt hogy fogom megszerezni, de majd ha meglesz felteszem ide.

Mikor megérkeztünk először is a rengeteg adminisztráción kellett túlesni, beregisztrálni magunk a rendszerbe, fényképezkedtünk az ID card-hoz, kitölteni jópár papírt... Természetesen szörnyen nézek ki a képen:D De ezzel a többség így van, szóval tök mindegy.

Aztán jött a kismillió előadás, az elején még próbáltam nagyon figyelni, utána is, de akkor már kevesebb sikerrel.. :P Az alap standardek, a Broadmoor küldetése, lényegében 50 féle képpen elmondva, hogy a legfontosabb, hogy a vendégnek mindene meglegyen, és hogy a legfontosabb az attitude. Egyébként ez itt az USA-ban tényleg nagyon fontos, ez már az itt töltött 3 nap alatt is nagyon látszik. A szolgáltatásról egész más felfogásuk van, mint nekünk Európában. De nem is csak a szolgáltatásban, hanem az emberek alap beállítottsága ilyen. Nemcsak az eladó mosolyog minden vevőre, és kíván vagy háromszor szép napot, hanem eleve úgy mennek oda az emberek már a Mekiben is a pulthoz, hogy nem azzal kezdik, hogy "két sajtburger lesz", hanem az első a "how is it going". Csak aztán, hogy mit kérnek.

Délután meg körbevezettek a Broadmooron. A felét se láttuk, de 2 órát sétáltunk... Teljesen olyan érzésem volt, mintha egy kastélyon mennék körbe idegenvezetéssel. Komolyan, legalább olyan szép, mint a Versailles... Csillárok, freskók, süppedős szőnyeg, festmények, gyönyörű kilátás minden teremből. Rengeteg kávézó meg étterem, mindegyiknek más a specialitása, más a hangulata. Van ahova csak kosztümben/kisestélyiben, öltönyben mehetnek az emberek, van amelyik olyan, mint egy angol pub, van ahol látványkonyha van... Golfpályák, teniszpályák, spa, s egy gyönyörű tó kacsákkal, hattyúkkal, kis híddal a közepén. Bár az is biztos, hogy nem tudnék magamtól mégegyszer így körbmenni:D Már a felénél elvesztettem a fonalat, hogy hol is vagyunk.

Aztán tovább folytatódtak az előadások, bár már mindenki tök fáradt volt. Végül 5 felé végre vége lett, s jöhettünk vissza a Wildridge-be. Azóta lényegében nem sok mindent csináltam, csak a skype-ig jutottam, meg most írom a blogot. Nem tudom, hogy este lesz-e még valami program, Móni bealudt nem sokkal azután hogy hazaértünk, úgyhogy most csak ülök itt a sötétben és írogatok:D Azért kényelmesebb lesz majd, ha beköltözünk a szobába. Mert most ugye még négyen lakunk egy ideig, Balázs 28-án költözik ki, ha jól emlékszem, addig itt lakunk a nappaliban. Utána meg a festés miatt kell átcuccolnunk valahova, bár azt még nem tudom, hogy hova, de majd lesz valahogy:)

 

Nohát akkor puszi mindenkinek.. már ha van aki olvassa amiket én itt írogatok:D Persze Rajtad kívül, Andris, te vagy az egyetlen eddig, aki kommentelt is:P Szóval nyugodtan írhatnak a többiek is:)

A bejegyzés trackback címe:

https://greetings-from-colorado-springs.blog.hu/api/trackback/id/tr12740378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BraveHeart85 2011.03.15. 10:26:57

Hát igen! Én mindig el fogom olvasni :D De majd reklámozom is a felteszem facemre is :D

BraveHeart85 2011.03.15. 10:27:30

Jah igen és puszi nektek de neked külön egy hatalmas .... :D vigyázzatok magatokra

mother-ke 2011.03.16. 15:20:05

Drága,
ez nehézszülés volt, mármint a regisztráció, de nem adtam fel. Aki sokáig próbálkozik sikerrel jár.
Mint mondtad, legyünk olyanok, mint az amcsik, csak pozitív szemlélet.

A végén még lehet, hogy megszeretem ezt is ???!!!

Lehet, hogy túracipőt kellett volan becsomagolni? arról nem volt szó, hogy az első nap gyalogtúrával kezdődik az oktatás.

Kár, hogy képeket nem tudtál még felrakni, bitosan szép lehet minden. Munkahely és múzeum, kettő az egyben.

Ismered már a közvetlen munkahelyedet és a leendő kollégákat??? Milyen a benyomás, az is olyan jó, mint eddig minden?

Más. Míg Te Amerikában barangoltál mi Krakkó utcáit, nomeg a wieliczkai bánya járatait jártuk be. Kilométerben nekem sem volt hiányom. Bár rám is fért.
Csodás időnk volt, a társaság mint mindig tök jó, csak a csacsika család fele hiányzott.

Most többet nem írok, mert dolgozni is kell. Ez egy próba volt.
Ja internet miért is lenne még otthon :( Állandóan csak regisztrálják a hibabejelentést (ja reklamálni, már nagyon tudok).

Puszi. Legyetek jók.
ÜDv Móninak is.
Anya

Afterburner9 2011.03.16. 20:30:36

Na, akkor ha jól veszem ki legalább Meki van:D Mondjuk te szerencsére nem vagy házinénikre utalva kaja ügyileg mint én voltam.
Ha majd egyszer boltba tévedtek és van kedvetek kipróbálni új dolgokat akkor nézzétek meg azt a Cool Whip nevű lötyit. Állítólag nagyjából mindenre rá lehet rakni. És édes.
www.youtube.com/watch?v=lich59xsjik

KisTigris 2011.03.17. 02:47:31

Még mindig csak orientation van, a meló majd szombaton kezdődik, úgyhogy majd akkor tudok a kollégákról/főnökökről/munkáról írni.
Fotózni még sajnos nem tudtam, a szállodában nem is nagyon lehet, elég hülyén venné ki magát, ha fényképezőgéppel járnám végig, de majd azért kívülről mindenképp csinálok róla fotókat. Meg a táj is gyönyörű, de még nem nagyon tudtam elmenni fényképezni,leginkább egy kocsis kiránduláson lehetne jó fotókat csinálni:) De majd igyekszem képeket is feltenni.
A kaja meg szerencsére nagyon olcsó a cafeteriaban, úgyhogy ott tudok ebédelni finomat olcsón:)
süti beállítások módosítása